×

Error message

 • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/file.phar.inc).
 • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/common.inc).
Our Schools & Workgroups

我们的学校

the real knowledge is the real value

Műhelyeinket azért hoztuk létre, hogy együtt fedezzük fel és tanítsuk meg a kultúrák kölcsönös összefüggések felismerését. Ezzel az élet mélyebb értelmét, kapcsolatrendszerét és jelentőségét leszünk képesek tudatosítani. E megismerésben nem csak az elménkre, a racionalitásra és a logikára kell támaszkodni, hanem el kell sajátítani az intuitív tudást. Így alakul ki a képesség, mely minden ősi szellemi útnak a lényege volt. Az elme elcsendesedésének tudatos átélése, melyben megjelenik az intelligencia, mely képes az élet értelmére és a világ összefüggéseire kreatív válaszokat adni. Az életben való boldoguláshoz szükséges készségekben való jártaságok megszerzésével párhuzamosan, fejlesztjük a tudatosságot is. Hisszük, hogy a oktatás valódi célja nem pusztán az adott készségek és információk átadása, hanem azon túlmenően megmutatni az önismeret fontosságát, s az ahhoz szükséges eszköz használatát. Az elcsendesedés az önismeret kiszélesedésével jön létre, amely a tudatosság térnyerését eredményezi, mely minden kreatív tevékenység alapja. A kreativitás pedig maga az élet egyik legnagyobb örömforrása. Bármit is tanulsz vagy oktatsz, bele kell vinned a fentieket. Új lehetőségek jelennek meg, minek eredményeképp a tanulás folyamata sokkal hatékonyabbá, mélyebbé válik, valódi örömforrás lesz.

真正的知识是真正的价值

在中文。。。


...a tanítás művészetének kulcsa a tolerancia,
a tanulás művészetének az alázat.Kínai Festészet és Kalligráfia Iskola 2006-ban alapított, első kínai kalligráfia iskola Magyarországon. Lu Yuhua festőművész szakmai irányítása mellett azért jött létre, hogy hazai és nemzetközi képzőművészek, mesterek és gyakorlók segítségével otthont adjon a kínai kalligráfia és hagyományos kínai festészet átfogó megismertetésének. Jelenleg Zhang Wei kalligráfus mester irányítása alatt olyan oktatási tematika mentén végzi alkotó tevékenységét, amely a nyugati emberek számára is könnyen átlátható, megérthető témaköröket és feladatokat dolgoz fel. A Kínai Kalligráfia és Festészet Iskolában kurzusokon, tanfolyamokon és szemináriumokon (alkotótáborok) való részvételre nyílik lehetőség. Iskolánk rendszeresen vesz részt társadalmi eseményen, ezért interaktív bemutatókat, színpadi produkciókat és művészeti show –t is alkottunk annak érdekében, hogy a képzőművészetek szépségén, fontosságán keresztül a harmonikus emberi fejlődésre hívjuk fel a figyelmet. Bővebben: ► shufa.hu oldalon!


Ébredő Sárkány Autentikus Kungfu iskola az autentikus harcművészet iskolája, amely az 1990-es évek elején Zhang Eryu Nagymester útmutatásai alapján-, majd 1995 óta iskola rendszerű-, kínai hagyományok szerinti harcművészeti gyakorlással és oktatással foglalkozik XiaoFeng Cserkész Gábor Mester vezetésével. A Központ részeként-, a Magyarországi Tradicionális Kungfu és Wushu Szakszövetség (► www.hkf.hu) tagjaként fontosnak tartjuk a harcművészet hagyományőrző autentikus oktatását. Edzéseink a Központ kínai művészeti oktatásaival is kiegészülnek, melyek kiváló alkalmak az ismerkedésre, kínai-magyar barátságok kialakulására. Rendszeres harcművészeti elvonulások, szemináriumok és edzőtáborok segítik a tanulást, a stílus mélyebb megértését. Iskolánk 15 országgal tart fenn élő napi kapcsolatot a harcművészeti kutatás érdekében. Mindenki előtt nyitott, így olyan érdeklődőket vár, akik a harcművészetet a kínai kultúra élő részeként kívánják megismerni, gyakorolni. Bővebben: ► rgm.hu oldalon!


Kínai Zeneiskola unikális a hazai zeneiskolák körében, vezetője Tong Gelage mongol származású tanár, énekművész. Az Iskola ad otthont a Központ kamarazenekarának is, amely Zhang Yu művésznő szakmai irányítása alatt kínai és magyar dalokat, népdalokat dolgoz fel és hangszerel át kínai tradicionális illetve nyugati modern hangszerekre. Az utóbbi években szinte minden magyar – kínai eseményen szerepelnek már diákjaink. A gyakorlás és képzés alapvető célja jól képzett muzsikusok, énekesek felkészítése a multikulturális zenei feladatra, könnyűzenei közreműködésre, koncerteken szóló, illetve zenekarokkal való fellépésre, a magas színvonalú szórakoztatásra, szórakoztató műsorok összeállítására, szervezésére, előadására. Az Iskola munkájával a régi és a modern dalok közös gyökereire hívja fel a figyelmet. Ágoston Béla által vezetett egyedi hangzásvilágot tükröző első Magyar Kínai Zenekarról, illetve Kína zenei világáról bővebben ► a témalapon olvashatsz.


Training Programs

培训计划

 • autenthic gongfu – the ► Rou Gong Men (Flexible Fist)'s European representations
 • Chinese teaculture and art – the tradition of the tea making
 • calligraphy – on the basis of Great Masters
 • Chinese Music and ► Singing Trainings – traditional Chinese instruments
 • performing art
 • 传统功夫 – a ► 柔功门 európai képviselete
 • 中国茶道 – a kínai teakészítés hagyományai
 • 书法 – nagymesterek nyomában (stílusok, életutak, iskolák)
 • 中国音乐 ► énekoktatás – hagyományos kínai hangszerek
 • előadó művészet (színpadi)