×

Error message

 • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/file.phar.inc).
 • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/common.inc).
Oktató-gyakorló tevékenységeink köre az alapítás óta bővül: iskolákat, műhelyeket hoztunk létre. Elméleti és gyakorlati képzéseinket elismert szakemberek, mesterek segítik.Iskoláinkban életre szóló, igaz barátságok köttetnek. Egy több ezer éves kultúrát kívánunk bemutatni és megismertetni nemzetközi Iskolák, Intézmények segítségével. Gyakorló közösségünk tagjai különleges, multikulturális események szervezésében és bonyolításában is részt vesznek, így közel 10 országra kiterjedő baráti kapcsolatok ápolásában szereznek élményeket. #


20 évnyi tapasztalat biztos alapot jelent az oktatásban. A folyamatos gyakorlások illetve a kezdő-, és haladó szintű tanfolyamok, kurzusok megfelelő keretet nyújtanak az értékteremtéshez. Oktatóink és haladó tanítványaik előadásai, szakcikkei minden alkalommal nagy érdeklődésre tartanak számot. Az értékmegőrzés és értékközvetítés e tevékenységünk legfontosabb célja, amely hazai és nemzetközi szakmai együttműködések mentén valósul meg leginkább. E munkában pedig a közművelődés segítése, exkluzív művészeti és kulturális események életre keltése közvetlenül hat a magyar-kínai kapcsolatokra. Ezért is fontos a média és az írott és digitális sajtó területe, hiszen a művészeti ágakat bemutató-, illetve ismeretterjesztő szerepvállalásaink a Kínai Művészeti Központ-, oktató-gyakorló közösségünk lehetőségeit szélesítik.


...aki megáll tanulni, öreg - legyen bár 20 vagy 80
Aki folyamatosan tanul, örökre fiatal marad.


Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott. Ez az infógrafikai rövidfilm átfogó képet nyújt e kultúráról, mely a Föld többi fejlett kultúrától elzárva fejlődött egészen a XIX. századig. Napjainkban az ázsiai régió meghatározó kultúrköre, így aki ismeri ezt a világot, jó eséllyel, sikerrel boldogul ezekben az országokban is. Kínában a kulturális sokszínűség jellemző, melynek egyes részei mára az egész világot meghódították. Iskoláinkban a legjelentősebb művészeti ágak kutatását és érdemi gyakorlását tarjuk kiemelten fontosnak. Az írás mindig is központi szerepet játszott nem csak a különböző filozófiai és tudományos munkában, hanem a közigazgatásban is használatos volt. A kalligráfia és kínai szépirodalom is mindig virágzó művészeti ág volt. A kínai zene szoros rokonságot mutat a magyar népzenével – mindkettő az ötös pentaton hangzásvilágot követi. Zenei formációink is a népi vonulatokból merítenek – bemutatva e zenei rokonságot.

Szabadidő - közösségi programok  - 公益活动

A közösségi programjaink a partnerszervezeteinkkel való aktív együttműködésben valósulnak meg. Az alapvető cél az egyes művészeti ágak bemutatása, a kulturális vonatkozások-, Kínára jellemző sportág(ak) átfogóbb megismertetése, megismerése. E programokba szabadon, kötetlenül kapcsolódhat be bárki, s próbálhatók ki az egyes művészeti ágak. Ezek az események kiváló lehetőséget biztosítanak a Központ oktató tevékenységeinek bemutatására is.

Nyílt közösségi programjainkat ► a Facebook oldalunkon az Események menüpont alatt tesszük közzé.

Oktatás - iskoláink  - 教学园地

a valódi tudás az igaz érték


₪ Kínai Kalligráfia Iskola ₪

Műhelyeinket azért hoztuk létre, hogy együtt fedezzük fel és tanítsuk meg a kultúrák kölcsönös összefüggések felismerését. Ezzel az élet mélyebb értelmét, kapcsolatrendszerét és jelentőségét leszünk képesek tudatosítani. E megismerésben nem csak az elménkre, a racionalitásra és a logikára kell támaszkodni, hanem el kell sajátítani az intuitív tudást. Így alakul ki a képesség, mely minden ősi szellemi útnak a lényege volt. Az elme elcsendesedésének tudatos átélése, melyben megjelenik az intelligencia, mely képes az élet értelmére és a világ összefüggéseire kreatív válaszokat adni. Az életben való boldoguláshoz szükséges készségekben való jártaságok megszerzésével párhuzamosan, fejlesztjük a tudatosságot is. Hisszük, hogy a oktatás valódi célja nem pusztán az adott készségek és információk átadása, hanem azon túlmenően megmutatni az önismeret fontosságát, s az ahhoz szükséges eszköz használatát. Az elcsendesedés az önismeret kiszélesedésével jön létre, amely a tudatosság térnyerését eredményezi, mely minden kreatív tevékenység alapja. A kreativitás pedig maga az élet egyik legnagyobb örömforrása. Bármit is tanulsz vagy oktatsz, bele kell vinned a fentieket. Új lehetőségek jelennek meg, minek eredményeképp a tanulás folyamata sokkal hatékonyabbá, mélyebbé válik, valódi örömforrás lesz.Kínai Festészet és Kalligráfia Iskola 2006-ban alapított, első kínai kalligráfia iskola Magyarországon. Lu Yuhua festőművész szakmai irányítása mellett azért jött létre, hogy hazai és nemzetközi képzőművészek, mesterek és gyakorlók segítségével otthont adjon a kínai kalligráfia és hagyományos kínai festészet átfogó megismertetésének. Jelenleg Zhang Wei kalligráfus mester irányítása alatt olyan oktatási tematika mentén végzi alkotó tevékenységét, amely a nyugati emberek számára is könnyen átlátható, megérthető témaköröket és feladatokat dolgoz fel. A Kínai Kalligráfia és Festészet Iskolában kurzusokon, tanfolyamokon és szemináriumokon (alkotótáborok) való részvételre nyílik lehetőség. Iskolánk rendszeresen vesz részt társadalmi eseményen, ezért interaktív bemutatókat, színpadi produkciókat és művészeti show –t is alkottunk annak érdekében, hogy a képzőművészetek szépségén, fontosságán keresztül a harmonikus emberi fejlődésre hívjuk fel a figyelmet. Bővebben: ► shufa.hu oldalon!


Ébredő Sárkány Autentikus Kungfu iskola az autentikus harcművészet iskolája, amely az 1990-es évek elején Zhang Eryu Nagymester útmutatásai alapján-, majd 1995 óta iskola rendszerű-, kínai hagyományok szerinti harcművészeti gyakorlással és oktatással foglalkozik XiaoFeng Cserkész Gábor Mester vezetésével. A Központ részeként-, a Magyarországi Tradicionális Kungfu és Wushu Szakszövetség (► www.hkf.hu) tagjaként fontosnak tartjuk a harcművészet hagyományőrző autentikus oktatását. Edzéseink a Központ kínai művészeti oktatásaival is kiegészülnek, melyek kiváló alkalmak az ismerkedésre, kínai-magyar barátságok kialakulására. A Xing Long Tang 15 országgal tart fenn élő napi kapcsolatot az aktív harcművészeti kutatás érdekében. Mindenki előtt nyitott gyakorló közösség, így olyan érdeklődőket vár, akik a harcművészetet a kínai kultúra élő részeként kívánják megismerni, gyakorolni. Bővebben: ► rgm.hu oldalon!


Kínai Zeneiskola unikális a hazai zeneiskolák körében, vezetője Tong Gelage mongol származású tanár, énekművész. Az Iskola ad otthont a Központ kamarazenekarának is, amely Zhang Yu művésznő szakmai irányítása alatt kínai és magyar dalokat, népdalokat dolgoz fel és hangszerel át kínai tradicionális illetve nyugati modern hangszerekre. Az utóbbi években szinte minden magyar – kínai eseményen szerepelnek már diákjaink. A gyakorlás és képzés alapvető célja jól képzett muzsikusok, énekesek felkészítése a multikulturális zenei feladatra, könnyűzenei közreműködésre, koncerteken szóló, illetve zenekarokkal való fellépésre, a magas színvonalú szórakoztatásra, szórakoztató műsorok összeállítására, szervezésére, előadására. Az Iskola munkájával a régi és a modern dalok közös gyökereire hívja fel a figyelmet. Ágoston Béla által vezetett egyedi hangzásvilágot tükröző első Magyar Kínai Zenekarról, illetve Kína zenei világáról bővebben ► a témalapon olvashatsz.


Tanfolamok, képzési programok

 • autentikus harcművészet – a ► Rou Gong Quan képviselete
 • kínai teakultúra – a kínai teakészítés hagyományai
 • kalligráfia – nagymesterek nyomában (stílusok, életutak, iskolák)
 • kínai zene és ► énekoktatás – hagyományos kínai hangszerek
 • előadó művészet (színpadi)


...a tanítás művészetének kulcsa a tolerancia,
a tanulás művészetének az alázat.


₪ Tong GeLaGe a Zeneiskola vezető oktatója, énekművész₪

Egy csapatban: önkéntesség  - 志愿者

Az önkéntesség nagyszerű dolog. Szívesen fogadunk önkéntes segítőket, akik programjainkhoz csatlakozva-, azokon velünk, közösen dolgoznak. Itt gyakorlatot szerezel a vezetés, kommunikáció és szervezés területén, kiszélesíted ismeretségi körödet, és gyakran ennek köszönhetően juthatsz később fizetett munkahelyhez. Az önkéntes munka informális és non-formális tanulási lehetőséget nyújt, ezért az Európai Unió által hirdetett életen át tartó tanulás fontos eszköze is. Az alábbi területeken van lehetőség a hosszú-távú együttműködésre:

 • fordító, tolmács;
 • kommunikáció, protokoll;
 • programszervezés és bonyolítás (elő és utómunkák);
 • művészeti produkciók, koreográfiák;
 • oktatás;
 • prevenció;
 • sajtó és média;

Légy tagja a Kínai Művészeti Központ Baráti Körének. Segíts nekünk abban, hogy még jobb hangulatú programokat alakítsunk!

önkéntes programajinkról bővebben