×

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/common.inc 394 sor).
Önkéntesség  - 志愿者项目


Az önkéntesség nagyszerű dolog. A Kínai Művészeti Központban szívesen fogadunk önkéntes segítőket, akik programjainkhoz csatlakozva-, azokon velünk, közösen dolgoznak. Fontos tudnod, hogy az önkéntes tevékenység közvetlen anyagi haszonnal nem jár, munkád hozzáadott értékként jelenik meg nálunk. Nem titkoljuk el azt sem, hogy ez egy kihívásokkal teli tevékenység, amelyet azonban felejthetetlenné tesz a ránk jellemző mulikulturalitásból fakadó színesség. Amiért pedig vonzóak vagyunk az önkéntesek körében, az elsősorban a tudás megszerzése, a szabadidő hasznos eltöltése, és az önismeret fejlesztés. Egy lehetőség, hogy bármilyen nemzetiségű, vallású, társadalmi-gazdasági hatterű és korú ember hozzájárulhasson a pozitív változáshoz a Kínai Művészeti Központ nyílt programjaink keresztül. Ha velünk dolgozol, gyakorlatot szerezel a vezetés, kommunikáció és szervezés területén, kiszélesíted ismeretségi körödet, és gyakran ennek köszönhetően juthatsz később fizetett munkahelyhez. Az önkéntes munka informális és non-formális tanulási lehetőséget nyújt, ezért az Európai Unió által hirdetett életen át tartó tanulás fontos eszköze is. A kutatások és a nemzetközi tapasztalatok szerint napjainkban az önkéntesség széles társadalmi rétegeket érint.

A gyerekek oktatása, nevelése során például fontos cél, hogy később közösségük aktív tagjaivá legyenek. A fiatalok, pályakezdők szempontjából előnyös, ha első munkahelyi gyakorlatukat segítő környezetben végzik, ahol a felelősséget még mások viselik helyettük. A fiatalok körében növekvő tartós munkanélküliség tendenciáit figyelembe véve még nagyobb a társadalmi felelősség: sokan karrierjük első állomásaként passzivitásba kényszerülnek. Tapasztalatunk szerint egyre több piaci szervezet figyel fel arra, hogy szakembereinek önkéntes munkára való ösztönzése elősegíti az alkalmazottak kreativitásának, munkakedvének növekedését, felfogható az alkalmazottak sokoldalúvá tételének egyik állomásaként, javítja a cég közösségen belüli reputációját, növeli a vállalaton belüli munkamorált.

A Kínai Művészeti Központ önkéntes munkáit, - aktivistákat - elsősorban tagsága révén, másodsorban pedig a Baráti Kör révén szervezi, jellemzően az alábbi területeken:

  • fordító, tolmács;
  • kommunikáció, protokoll;
  • programszervezés és bonyolítás (elő és utómunkák);
  • művészeti produkciók, koreográfiák;
  • oktatás;
  • prevenció;
  • sajtó és média;

Az önkéntességet a magyar törvények szabályozzák. A vonatkozó törvénynek (2005. évi LXXXVIII. Törvény a Közérdekű önkéntes tevékenységről (Köt)) köszönhetően megkerülhetetlen témává vált e tevékenységi forma. A törvény a mellett, hogy jogi értelemben vett státuszt adott az önkénteseknek, számos anomáliát megszüntetett (pl. az önkénteseknek nyújtott költségtérítés adó és járulékmentessége) és általa széles körben vált ismertté és elfogadottá az önkéntes tevékenység haszna a társadalom és az egyének szintjén. Hivatalosan önkénteseket fogadni - jogi szempontból - nem tudunk, azonban aktivistaként-, vagy gyakorlóként, tagként tevőlegesen is csatlakozhatsz hozzánk.

Hogyan csatlakozz?

Először légy tagja a Kínai Művészeti Központ Baráti Körének, amely egy hivatalos köttségektől mentes, nagylelkű-, a kínai kultúrák felé elkötelezett pártoló közönség. Így jelzed számunkra, hogy a lendületes, vonzó, nyílt programok kialakítása során rád is számíthatunk. Mivel a Központ közösségi programját egy tucatnyian, önkéntes aktivistákként szervezzük, fontos számunkra minden lelkesítés és támogatás. Programjaink szinte mindegyike teltházas-, és markánsan növekszik az oktatások népszerűsége is. Segíts nekünk abban, hogy még jobb hangulatú programokat alakítsunk, ne szabjon határt a munkaerő. Regisztráció saját ► Facebook profillal, vagy nyomj egy LIKE-ot itt:


Ha ezzel megvagy, szívesen fogadjuk jelentkezésedet a CAC at KINAINFO dot HU e-mail címen. Konkrét feladatokat belső levelező listáinkkon osztunk meg a megfelelő csoportok közt.

Gyere, szeretettel várunk!