×

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/common.inc 394 sor).
Tisztelt Látogató! Szeretettel köszöntünk a Kínai Művészeti Központ megújult oldalán. Tarts velünk! ► tovább az Elnöki Köszöntőre

Történetünk  - 发展历程

... 1995-ben kezdődik. A kölcsönös tiszteletre és megbecsülésre alapozott működési rendünk a kezdetektől összefonódott Kínával. A növekvő igényekhez igazodva folyamatosan fejlődtünk, 1999-ben már szervezett keretek közt dolgoztunk. 2000-től műhelyeket hoztunk létre, amelyek pár éven belül számos ország kulturális intézeteivel alakítottak ki napi szintű együttműködést. 2003-tól nyolc éven keresztül élőben rádióztunk (► Kínai Virágai), közel 800 ismert és elismert szakembert láttunk vendégül. E műsor kapcsán a ► Kínai Nemzetközi Rádió magyar adásával alakítottunk ki szoros kapcsolatot, barátok lettünk s maradtunk 2004 óta. 2006-tól több TV filmet, ismeretterjesztő sorozatot forgattunk ismert csatornákkal, részt vettünk kínai gyártású produkciókban Budapesten és Kínában egyaránt. Több, mint 15 éve minden kínai esemény aktív résztvevője vagyunk: alakítói, formálói a magyar-kínai együttműködéseknek. Számunkra a művészeti képzések-, sport-, oktatás területei fontosak, azonban a 2010-es évektől egyedülálló társadalmi programok, fesztiválok megálmodásában és sikeres bonyolításában is értékes tapasztalatokat szereztünk. Összefogásra ösztönzünk, ahol a Művészeti Központ alkotó erejének megélése ad valódi élményeket. Törekszünk arra, hogy fejlődni képes-, jó hangulatú multikulturális közösség maradjuk: ahol a kínai (és magyar) kultúra témaköreiből olyan képzésekben vehetsz részt, amelyek az ismeret és szemlélet kiszélesítésével az értékesebb élet alapjai erősíthetők.


…az egymásra találás csupán kezdet, az együtt maradás már haladás.
Közösen dolgozni a siker… 相遇只是开始,相守是个进步。 共同努力走向成功。


₪ ismeretterjesztő TV és Rádióműsorok ₪

₪ nemzetközi együttműködések és programok ₪

₪ keleti ünnepek, különleges társadalmi események ₪


Az eltelt húsz év alatt büszkék lettünk e sokszínűségre, azokra a közös célokra, melyek összehoznak és összetartanak minket. A mindennapi munkára, mellyel itt, a „kínai-magyar határon” ismertté válhatnak-, és születhetnek maradandó értékek. ► Ünnepeink és közösségi programjaink kiegyensúlyozott évrendet adnak, olyan szokások átélését nyújtva, amikkel otthon esetleg nem találkozol soha. Segítik a kulturális értékek megismerését és elfogadását, fenntartják a közös eszmerendszert, hozzájárulnak a közösségi érzés kialakításához és fenntartásához. Az összetartozást hangsúlyozzák.

Vezetőség és testület  - 管理与教学

Vezetőink a kínai kultúra és művészetek iránt elkötelezett, aktívan gyakorló emberek. Hivatásuk a kínai kultúra tiszta és mély képviselete, a kínai művészetek kutatása és egyre szélesebb körű oktatás megvalósítása, fenntartása. Arra törekednek, hogy a Központ tevékenységeivel közvetlenül járuljon hozzá a kulturális csere erősödéséhez. Munkájukkal segítik a magyar és kínai kulturális hagyományok ápolását, a közösségi és egyéni művelődés élénkítését, melyekhez szervezett kereteket hoznak létre. Vezetőink mellet a Művészeti Központ oktató tevékenységét számos kínai és magyar tanító, Mester segíti. Ők - a Kínai Művészeti Központ tagjaként alkotják a Testületet, a „tanári kart". Aktívan szervezik, tervezik és irányítják a művészeti oktatásainkat és időszakos képzéseinket, műhelygyakorlatokat. A vezetőink és oktatóink munkájukat elkötelezett aktivistaként, ingyen végzik azzal a meggyőződéssel, hogy így tehetnek legtöbbet az értékes, békés és egészséges élet kialakításáért és fenntartásáért. Munkájuk fémjelzi leginkább a Központ törekvéseit.

Vezetőink és oktatóink itt mutatkoznak be.

A tagság  - 会员制度

A Kínai Művészeti Központ nyitott szervezet, mely mára társadalmi összefogás hazánkban. Programjainkhoz nem csak átlagemberek-, hanem magyar és kínai vezetők is csatlakoznak: neves szakemberekkel dolgozunk együtt. Kínai művészek, tanárok és Mesterek adják át tudásukat, tapasztalataikat az érdeklődőknek. Magyar és kínai vezetők magánemberként állnak mellénk, mert hisznek abban, hogy együtt eredményesebbek vagyunk. Érdeklődő kínaiak létesítenek velünk kapcsolatot, mert tudják, hogy velünk Magyarország kultúrája, népművészete és megannyi hagyományőrző iskolája, együttese ismerhető meg. Magyarok pedig azért, hogy e sokszínű közösségben tanulhatnak, ismereteket, tapasztalatot szerezhetnek.

Baráti Kör

A Kínai Művészeti Központ Baráti Kör egy hivatalos kötöttségektől mentes, nagylelkű-, a kínai kultúrák felé elkötelezett pártoló közönség. Tagjai akár tevőlegesen is segítik az értékteremtő tevékenységeinket. Lendületes, vonzó, nyílt programok kialakítása során rájuk (véleményükre, ötleteikre és segítő közreműködésükre) számítunk. Mivel a Központ közösségi programját egy tucatnyian, önkéntes aktivistákként szervezzük, fontos számunkra minden lelkesítés és támogatás. Programjaink szinte mindegyike teltházas-, és markánsan növekszik az oktatások népszerűsége is. Segíts nekünk abban, hogy még jobb hangulatú programokat alakítsunk, ne szabjon határt a munkaerő. Csatlakozz a Központ Baráti Köréhez, támogasd lehetőségedhez képest a tevékenységeinket és élvezd e tagság előnyeit. Regisztráció saját ► Facebook profillal, vagy nyomj egy LIKE-ot itt:

Tagság

Ez a forma azok számára javasolt, akik tervezetten hosszabb távon kívánnak részt venni Iskoláink életében, gyakorlóként. Érdeklődnek a kulturális képzés iránt, segíteni kívánják azokat, és aktívan részt vállalnak a közösségi munkában is. Aktív részesei az előadásoknak-, bemutatóknak, esetleg kedvet éreznek ahhoz, hogy egy-egy témában felkészülve, maguk is előadók legyenek. Ha a Központ regisztrált tagja vagy, az aktív segítségedért számos személyes kedvezményt élvezhetsz. Amellett, hogy segíted a napi tevékenységeket, számodra tandíjmentes minden oktatás a Központ iskoláiban és műhelyeiben. A Központ időszakos kiállításait mindig ingyenesen látogathatod, a partnerprogramokra pedig kedvezményes* belépőt válthatsz. Minden esetben elvárunk az exkluzív eseményekre is, mely programokról (belső) tájékoztatást kapsz e-hírlevél formájában.

regisztráció I ► az önkéntességről

A Kínai Művészeti Központ alumni programja összefogja a jelenlegi és a volt gyakorlókat, tagokat - lehetőséget biztosít a kapcsolattartásra. A végzett gyakorlók nyomon tudják követni ismerőseik előrehaladását, pályafutását, valamint a Központ oktatási és szakmai munkáját, amely információkat nyújt az új oktatási programokról, eseményekről. A Központ így segítséget nyújt szakmai és közösségi programok szervezéséhez, valamint támogatni képes az aktív szakmai és személyes kapcsolatteremtést a végzettek, a jelenlegi gyakorlók, az oktatók és a szakmai partnerek között. Bízunk abban, hogy a gyakorlók megőrzik kapcsolatukat velünk – egykori tanáraikkal, Mestereikkel - és a ► Kínai Művészeti Központ Alumni Közösségének (匈中文化交流中心的校友社会) tagjaként rendszeresen visszajárnak a Központ rendezvényeire, az élethosszig tartó tanulás jegyében később a Kínai Művészeti Központ más Iskolájában vagy műhelyeiben képezik tovább magukat, ezáltal hozzájárulnak a Központ-, valamint a magyar-kínai közösség - mint társadalmi kapcsolatrendszer - további erősítéséhez.

Akikkel együtt dolgozunk...  - 我们的合作伙伴...


Hajót építünk. Nem azért hívunk, hogy fát vágj, szerszámot készíts,
feladatokat hajts végre. Helyet kínálunk a fedélzeten,
hogy együtt fedezzük fel a távoli végtelent.
我们建造了船。并不是砍了树、造了工具、完成了任务。
而是我们在甲板上开辟了空间,为了一起追寻远方的无穷尽。

Több, mint húszéves fennállásunk során igyekeztünk hozzájárulni a kulturális vonatkozások valós közvetítéséhez, segítve ezzel a két ország kapcsolatainak alakulását. Az együttműködéseink nem csak hazai kooperációként valósulnak meg, hanem országok és kontinensek átívelő baráti kapcsolatai mentén keletkeznek. Hiszünk abban, hogy a közös gyakorlás összehozza az embereket még akkor is, ha a Föld két oldalán születtek. A kultúra, a kulturális örökség mienk, embereké - belőlünk fakad, általa leszünk azok, amik vagyunk, ahogy élünk ebben a világban. Tarts velünk Te is!

ismerd meg a partnereinket


KIEMELT PARTNEREK

Sino-Európai Alapítvány

Oriental Herbs / Chen Patika

Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesülete

Kínai Nagykövetség