Presidential Greeting

×

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/common.inc 394 sor).

Presidential Greeting

kína hagyományos hangszerei modern dalokban
A zene ősidők óta az emberiség kultúrájának meghatározó, sokszínű eleme, amely mély hagyományokat teremtett - az ember hitének egyik legszebb kifejezőeszköze. Szívből szívbe szól. Kutatása ezért milliónyi tapasztalat és felfedezés, mely lehetőséget ad az esztétikai érzékenység - nyitottság, igényesség, fogékonyság – alakítására is. Egyedülálló módon, Magyarországon elsőként alakult olyan szakmai csoport, amely azokhoz szól, akik többet szeretnének tudni e világról, akik még nem merültek el szépségében, de szeretnének megismerkedni vele. A zene nyelvén keresztül az egyetemes kínai kultúra, a műveltség, a nemzeti-, és népi hagyományok valamint az értékek kelnek életre.

A Kínai Művészeti Központ Zenetagozata kínai és magyar dalokat dolgoz fel és hangszerel át kínai hagyományos hangszerekre, így hívja fel a figyelmet a régi és a modern dalok közös gyökereire, a hagyományos kínai hangszerekre, valamint a zeneművészet fontosságára. Tong Gelage mongol származású énekművész a Kínai Zeneiskola vezető tanára irányítása alatt az elsődleges cél a jó alapokon nyugvó zenei alapképzés, mely során minél több magyar érdeklődő ismerkedhet meg a kínai zenével. Munkája során elkötelezett a művészeti értékek alkalmazására, a hagyományos kultúra értékeinek önálló, egységes szemléletű feldolgozása iránt. Elsőként Magyarországon, hagyományos hangszerekből és értő muzsikusokból álló zenekart hozott létre (KÍNAI KAMARAZENEKAR), Zhang Yu művésznő vezetésével, aki a kínai zeneművészet szépségét Magyarországon belül és kívül egyaránt közkinccsé kívánja tenni. A megszólaló kínai hangszerekkel és páratlan - a kínai népcsoportokat jellemző énektechnikák bemutatásával tesz felejthetetlenné minden közszereplést. A kínai és magyar zeneművészet közösségalkotó ereje páratlan lehetőséget nyújt ahhoz, hogy egy zenekarban közösen játszanak magyarok és kínaiak, együtt szólaljanak meg a hagyományos kínai hangszerek mellett a modern hangszerek.

₪ Tong GeLaGe - a Központ zeneiskolájának vezető tanára ₪

A Zenetagozat nem csak a művészek, zenészek fóruma kíván lenni, hanem mindazoké, akik érdeklődnek, akik szeretik, vagy akik amatőr-, profi szinten művelik a zenét. Részesei kívánnak lenni annak a kezdeményezésnek és munkának, mellyel a kínai-magyar zenei együttműködések alakulnak.


Hagyományos kínai orchestra Magyarországon elsőként

A Zenetagozat létrehozásával és a kínai Zeneiskola működtetésével a rendszeres, céltudatos, igényes, önálló munkára, szerető és értő zenehallgatásra nevelést, valamint a társas muzsikálásra hajló igény kialakítását tűztük ki célul. Elsőként Magyarországon, hagyományos hangszerekből és értő muzsikusokból álló zenekart alapítottunk, ZhangYu művésznő vezetésével.

Úgy tartják, a ritmus és a dallam hatolnak be legjobban a lélek belsejébe, s jó rendet hozva magukkal, azt, aki e szerint nevelkedik, rendezett lelkű emberré teszik. „…a ritmus figyelmet, koncentrációt, határozottságot, beidegző képességet fejleszt. A dallam pedig az érzésvilágot nyitja meg. Az erőfokok változása, a dinamika hallószervünk élesítője. Az ének végül sokoldalú testi működés…”

A közös gyakorlások egyedülállósága a kínai és magyar zenészek és zeneművészek közreműködése által mutat rá a nemzetek közti barátságra. Együttműködésük során a különböző zenei műfajok sajátosságai, a művészi megjelenítés módjai tárulnak fel, hiszen cél az is, hogy az önkifejezés eszköztárnak gazdagításával a zene alkalmazására, befogadására készítse fel a gyakorlókat. Ösztönözze őket az aktív közművelődési tevékenységre, koncerteken, fesztiválokon, táncházakon, táborokban, valamint gyűjtő utakon való részvételre.