Kép teszt

×

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/home/tucrpaao/public_html/kinainfo.hu/drupal/includes/common.inc 394 sor).

Kép teszt

Vendégünk: Kína

2016. augusztus 19 - 21. Budai Vár 1011 BudapestÜzbegisztán mellett a másik vendégország Kína lesz az idei 30. Mesterségek Ünnepén. A mesterek az ország két különböző tartományából érkeznek majd: Guizhou tartomány a Kínai Népköztársaság dél-nyugati részén, Shanxi tartománya pedig Kína észak-kínai régiójában található. Ebből a csodálatos országból ide utazó mesterek mindegyike kiemelkedő képviselője szakmájának. A kínai művészek utazását és itttartózkodását a Sino-European Foundation of Chinese Culture and Education segíti.

A Mesterségek Ünnepe nyitvatartási ideje: 10.00 – 23.00
Vásár 10.00 - 21.00, Színpadi programok és a gasztronómia 10:00 - 23:00
Jegyinformáció: jegy@mestersegekunnepe.hu

₪ Guizhou Tartomány, Kína ₪

₪ a Budai Vár - Mesterségek Ünnepe helyszíne ₪


Mesterek Guizhou Tartományból

Xiaoni Yan kézműves és szépművészeti mester. Ő a tervezője a Xiaoni Totembábu sorozatnak, mely olyan kabalababákból áll, melyek a kínai Guizhou Nou népművészeti kultúrából eredeztethetők, és amiket a Nuo opera képei, álarcai és sminkjei ihlettek. A Nuo Opera része Kína szellemi kulturális örökségének és úgy is hívják, mint az ősi Opera ma is élő kövülete. A szertartás alatt famaszkokban táncolva és énekelve űzik el a szereplők a gonoszt, miközben boldogságért és szerencséért imádkoznak. Xiaoni egyéb sorozatokat is készít, úgy, mint a Boldogság Baba sorozat, a Jószerencse sorozat, a Romantikus Pár sorozat, a Nyalóka sorozat, a Színkozmetikai sorozat, a Tradicionális-öltözékű Miao Női sorozat, valamint a Parfümtartó Baba sorozat.

Huang Yuyuan mester olyan kínai szilvavirágzás motívumokon alapuló, csodálatos szilvavirág táblakép munkákat fog bemutatni nekünk, mely táblák kereteinek mindkét oldalát faragások díszítik és maguk a képek is kizárólag a Guiyhou Tongren környékről származó, ritka ZiPao kőporból készültek.

További Guizhou tartományból származó mesterek, akik még tiszteletüket teszik a fesztiválon: Shi Yurou tea előadóművész, Wei Taohua, aki lófarokból készít hímzéseket, Yang Lan batiktervező, Ou Donghua hímzéskészítő, valamint Pan Jing.

Wang Guanghua Kék Virág kézműves batikmintákat fog bemutatni, melyek ötvözik a hagyományos Guiuhou kisebbségi mintákat és kézműves technikákat a kortárs művészet funkciójával és hangulatával. A tradicionális kézműves szimbólumok és a hozzájuk kapcsolódó szóbeli elbeszélések képzik a Kék Virág példányokon megjelenő minták alapját. Wang Guanghua több mint 15 éven keresztül végezte kutatásait Guizhou mind a 88 kerületében. A Kék Virág csapat elkötelezett támogatója a kulturális örökség védelmének, a környezetgazdálkodásnak, a különböző etnikumú kisebbségekhez tartozó nők gazdasági lehetőségeinek és Guizhou tartomány vidéki közösségeinek.

WU RUIJUN 吴蕊君 - Híres virágkötő és tea specialista, valamint etikett szakértő. Nevéhez köthető a Su Min Yi Ju Teaház alapítása. Szakmai elhivatottságára vall, hogy a virágkötészet és tea művészetét odaadóan, szívvel-lélekkel tanítja.Visszafogott természeténél fogva óráira a harmónia és a nyugalom jellemző.

₪ WU RUIJUN 吴蕊君 is vendége lesz az idei Mesterségek ünnepének - TALÁLKOZZ VELE! ₪

 Guizhou Tartományról 


Mesterek Shanxi tartományból

Li Zengping a Huairen zeng-ping li kerámia műhely egyik mestere. Csodálatos műalkotásai közt megtalálhatók jóakarat, illetve szerencse palackok, de emellett mestere számos egyéb művészeti ágnak is.

Liang Jie, tradicionális felhőlakkozó a Xinjiang Datangyun Faragott Lakktermék Művészeti Stúdióból, felhőfaragott lakkdobozokat készít.

Lin Tao a Shanxi Xinjiang Megyei tintatartó gyártónál dolgozik, ami nemzeti szellemi kulturális örökségnek számít és egyike a négy leghíresebb kínai tintatartó márkának. A márka már ötödik alkalommal hódította el sikeresen az UNESCO tudományos, oktatási és kulturális szervezete által adományozott „A világ finom kézimunkái” díjat. Ugyancsak ötször nyerte el a „Nemzeti Kincs” díját is a Kínai kalligráfiai egyesülettől.

Wang Xuqing kézzel készített, gyapjú szőnyegeket, valamint géppel hímzett termékeket készít. Szőnyegeihez kizárólag magas minőségű, gondosan kiválasztott birkagyapjút használ alapanyagként. A készítés módja tradicionális és művészi, míg maguk a minták újak és eredetiek. Az egymást különböző irányból metsző színes szálak és az egymást átfedő rétegek testes hatást eredményeznek. Wang hímzéseinek színei különösek világosnak számítanak a nemzetközi szabványok szerint, mivel nem fakulnak és nem is mállanak. Falra akasztva, otthonok és munkahelyek kedvelt díszítőelemeként tud funkcionálni.

Kang Dongyun, híres papírvágó művész, különös tehetséggel rendelkezik állat-, ember-, virág- és madárminták kivágásában, így egyedi stílusának és technikájának köszönhetően megalapíthatta saját művészeti iskoláját is. Művészi munkái erkölcsi üzeneteket közvetítenek, tele vannak élettel és mind emellett rendkívül ízlésesek is. Technikája egyesíti a papírvágás alapkészségeit az irodalmi művészet eszenciájával. Tagja a Papírvágó Művészet Bizottságának, tanácsadója a Shanxi tartománybeli Papírvágó Szakértők Egyesületének, Shanxi tartomány kiváló népi iparművésze, ügyvezető igazgatója a Shanxi Tartománybeli Népművészeti Egyesületnek, valamint jeles képviselője a Shanxi Tartomány kulturális örökségének. Guo Meihua a másik papírvágó művész, aki még be fogja nekünk mutatni saját alkotásait.

Liu Xiaouchen a fafaragás mestere, Wen Jianming téglafaragásokat készít, Wu Baisuo fametszet festményeit fogja bemutatni, Zhang Guiying csodálatos lisztszobraival ismerteti majd meg a közönséggel, Zhang Hongliang, fazekasmester pedig kerámia alkotásait fogja nekünk bemutatni a fesztivál alatt.

Továbbá fellépnek még: Gao Hongqi, Dai Guoli és Huang Lina egy nagyszerű dobelőadással fognak minket elkápráztatni, Shi Jinping pedig árnyjátékot fog nekünk bemutatni. További mesterek Shanxi tartományból: Zhao Zhiqiang, Wen Jingqi, Li Hua és Wang Sheng.

Wu Baisuo 吴百锁, festő. Shanxi tartományból érkező művészünk a hagyományos kínai holdújévhez kapcsolódó képeket készít. A „holdújévi képek” fanyomatos technikával készülnek és a kínai szellemi kulturális örökség részét képezik.

₪ Wu Baisuo 吴百锁 festőművész is vendége lesz az idei Mesterségek ünnepének - TALÁLKOZZ VELE! ₪

 Shanxi Tartományról